januari
Oosteinde 44

Oostwoud, Nederland
  • Dit event is voorbij.

Op zondagmiddag 27 januari zullen Frank Bakker (fluit), Dennis van der Heijden (orgel) en Selma Bakker—Verheul (altviool) een concert verzorgen in de kerk van Oostwoud. Het concert begint om 16.00 uur en duurt tot circa 17.30 uur, onderbroken door een pauze. In januari van dit jaar gaven Frank en Dennis al een concert in de kerk van Oostwoud. Zowel de bezoekers als de musici is dat goed bevallen. Daarom heeft de Activiteitencommissie hen gevraagd nog een keer het concert rondom het orgel te verzorgen. We verheugen ons erop dat deze keer ook de vrouw van Frank mee zal doen.

Hierna vindt u de cv’s van Frank en Dennis. Selma, geboren in 1970, heeft haar conservatoriumopleiding gevolgd aan de conservatoria van Utrecht en Rotterdam. In die laatste plaats behaalde zij in 1998 het diploma docerend musicus altviool. Ze is actief als altviolist in verschillende orkesten en kamermuziekensembles, waaronder het begeleidings-orkest voor Noord Holland. Selma heeft recent met muziekvereniging Zijpe en fanfare Samen Voorwaarts in ‘t Veld als solist opgetreden met de filmmuziek van Schindlers’ List. Daarnaast is zij ook in Duitsland op verschillende podia actief. In het dagelijks leven is Selma werkzaam voor het samenwerkingsverband passend onderwijs in West- Friesland.

Over het concert schrijven de musici:
Organist Dennis van der Heijden, fluitist Frank Bakker en altviolist Selma Bakker nodigen u uit voor een muzikaal avontuur. Het programma voert de luisteraar door de eeuwen heen van Europa naar Zuid Amerika. De klankkleuren en combinatie van de verschillende instrumenten versterken deze muzikale reis. Nieuwsgierig? Kom het meebeleven!

Dennis
Dennis van der Heijden (Medemblik 1971) werd op 15-jarige leeftijd organist van het dameskoor van de Gerardus Majellakerk te Onderdijk. In 1989 ging hij naar het Conservatorium te Alkmaar, waar hij koos voor de combinatie Schoolmuziek en pijporgel/kerkmuziek, met als orgeldocent Jos van der Kooy. Beide diploma’s werden in 1996 behaald. Iets later begon hij aan de studie koordirectie, bij Harold Lenselink, waar hij in 1998 voor afstudeerde. Dennis van der Heijden is dirigent van de gemengde zangvereniging Sint Caecilia in Noord-Scharwoude. Als organist is hij verbonden aan de Allemanskerk in Oudkarspel en daarnaast is hij organist/dirigent in de St. Jan de Doper te Noord-Scharwoude. Hij geeft regelmatig concerten, als solist en/of begeleider. Zijn diploma Schoolmuziek brengt hij in de praktijk op de Christelijke Scholengemeenschap Jan Arentsz in Alkmaar, waar hij ook werkt als decaan.

Frank
Frank Bakker studeerde fluit aan het conservatorium van Alkmaar bij Eugénie Veeze-van der Grinten en behaalde daar zijn akte Docerend Musicus in juni 1993. Zijn vervolgstudie deed hij bij Harrie Starreveld aan het Sweelinck conservatorium van Amsterdam afsluitend met de akte Uitvoerend Musicus in juni 1996. Hij heeft een bloeiende lespraktijk die bijna de gehele kop van Noord-Holland omvat (Middenmeer, Wieringerwerf, Den Oever, Breezand, Winkel, ’t Zand, Callantsoog, Den Helder) met naast leerlingen die via de plaatselijke harmonie (Breez’harmony, Apollo Den Oever, MV Zijpe, Winkels harmonie, Winnubst Den Helder) les hebben, ook een aantal privéleerlingen. Sinds september 2016 geeft hij, als onderdeel van een team, in opdracht van muziekschool Triade in Den Helder, blazersklas-lessen in een basisschool in Julianadorp. Hij is vaak uitvoerend actief op fluit en op piccolo, onder andere (tot voor kort) met het Nederlands Fluitorkest onder leiding van Jorge Caryevsky, het Begeleidingsorkest voor Noord Holland, dat voornamelijk oratoria begeleidt, onder leiding van Pieter-Jan Olthof en met Dennis van der Heijden. Frank bespeelt een rozenhouten (bubinga) fluit die in Alkmaar is gebouwd door Alfred Verhoef. Naast fluit en piccolo speelt Frank fagot en is daarmee (als amateur) actief lid in Muziekvereniging Zijpe en Musikverein Schönecken 1849 e.V. (Duitsland).

Datum:
Tijd: