januari
Oosteinde 44

Oostwoud, Nederland
  • Dit event is voorbij.

Op zondag 24 januari 2016 geven Cees-Willem van Vliet en Bert van Kooten een concert met orgel, piano en zang in de kerk van Oostwoud. Het concert begint om 16.00 uur en duurt tot circa 17.30 uur, onderbroken door een pauze. Het programma voor het concert is nog niet helemaal klaar.

Om toch een tipje van de sluier op te lichten: onder andere de volgende zangstukken staan op het programma:

•  An Evening Hymn (Now that the sun hath veil’d his light) van H. Purcell (met orgel)
  •  Der Lindenbaum uit ‘Winterreise’ van F. Schubert (met piano)
  •  Wither must I wander uit ‘Songs of Travel’ van R. Vaughan Williams (ook met piano).

Cees-Willem van Vliet (1980) studeerde orgel en kerkmuziek bij Jan Raas en Reitze Smits aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en behaalde met grootste onderscheiding zijn masterexamens orgel aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, waar hij studeerde bij Joris Verdin. Hij behaalde aan hetzelfde instituut ook zijn meester-graad koordirectie bij Luc Anthonis. Verder studeerde hij daar klavecimbel bij Ewald Demeyere. Hij werkte jarenlang als kerkmusicus met mensen met een verstandelijke beperking en deed onderzoek naar kerkmuziek, liturgie en sociale integratie. Zijn veelzijdige praktijk met koren en instrumentalisten, vieringen en concerten was zondermeer uniek te noemen. Sinds 2012 is Cees-Willem cantor-organist van de Bergkerk in Amersfoort. Naast de wekelijkse vieringen waarin hij de Bergkerkcantorij dirigeert of de orgels van de Bergkerk bespeelt, zette hij daar de serie ‘Muziek op de Berg’ in de steigers, waarin zowel oude muziek in historische setting ten gehore wordt gebracht als ook nadrukkelijk aandacht is voor nieuwe muziek en liturgisch en kerkmuzikaal experiment. Per 1 mei 2014 is hij tevens organist van de Lutherse Kerk in Amersfoort, waar hij mee vormgeeft aan de zoektocht naar nieuwe vormen van kerk zijn en het vieren van liturgie.

Naast zijn werkzaamheden als kerkmusicus geeft Cees-Willem concerten als organist en klavecinist en is hij een veelgevraagd begeleider van de meest uiteenlopende koren en solisten. Hij geeft ook lezingen en workshops over kerkmuziek, liturgie en sociale integratie en schrijft columns voor het tijdschrift ‘Muziek & Liturgie’. In zijn werk als musicus heeft hij een grote voorliefde voor het uitvoeren van nieuw repertoire en het plaatsen van oude muziek in de originele context.

Meer informatie over Cees-Willen van Vliet: klik hier

Bert van Kooten (1968) studeerde bij Theo Teunissen en Reitze Smits aan het Conservatorium en het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek van de HKU (Utrecht) de hoofdvakken orgel en kerkmuziek waarvoor hij het diploma docerend musicus (1993) en het praktijkdiploma (1996) behaalde. Daarbij volgde hij onder andere ook de vakken ensembleleiding, piano en zang. Vervolgens bekwaamde hij zich in koordirectie bij de voormalige stichting SNK via een applicatie-opleiding voor vakmusici en een opleiding tot docentschap om scholing van koorzangers te verzorgen. In 1997 en 2012 volgde hij de Kurt Thomascursus en werkte daar met solisten, professioneel kamerkoor en beroepsorkest. Bert dirigeerde jarenlang verschillende koren en cantorijen en voerde zo ook grotere koorwerken met orkest-begeleiding en solisten uit. Tussentijds rondde Bert in 2005 de studie af van de opleiding docent muziek aan hogeschool voor de kunsten ArtEZ (conservatorium Zwolle) waardoor het mogelijk werd als muziekdocent voor de klas te staan. Momenteel studeert hij privé hoofdvak zang bij basbariton Kees Jan de Koning en volgt methodieklessen bij Hanna Ybeles Smit aan de Schumann Akademie. Vorig jaar zong hij o.a. de aria ‘Endlich wird mein Joch’ uit een cantate van J.S. Bach tijdens een masterclass van Johannette Zomer bij het Bachfestival in Dordrecht. Bert maakt als basbariton deel uit van het Basilius College, een kamerkoor voor beroepsmusici dat onder leiding staat van zanger en dirigent Bas Ramselaar. Als cantororganist is hij verbonden aan de Protestantse Gemeente Gorssel-Epse. Naast deze werkzaamheden is hij docent muziek in het voortgezet onderwijs in Veenendaal en heeft hij een privé lespraktijk voor orgel, piano, keyboard en koorscholing. Vorig jaar bespeelde hij in deze kerk het orgel tijdens een concert voor orgel en hobo samen met hoboïst Theo-Hans Kuijvenhoven.

Contactpersoon: Carin Zwagerman

Datum: