maart
Oosteinde 44

Oostwoud, Nederland
  • Dit event is voorbij.

In de muziek voor de lijdenstijd spelen de dood en de eeuwige rust een grote rol. Ook het lijden en het verdriet daarover hebben menige componist geïnspireerd tot het schrijven van mooie en bijzondere vocale werken.

Tijdens de vesperdienst in Oostwoud op 24 maart 2019 zingt de Nieuwe Westfriese Cantorij een Ave Maria van T.L. da Vittoria en enkele delen uit het Stabat Mater van Frantisek Ignác Tûma. Hierin staat het verdriet van Maria centraal. Daarnaast klinken motetten van Karl Jenkins: Pie Jesu (een bede om eeuwige rust), van Edward Elgar: They are at rest (gecomponeerd bij het overlijden van koningin Victoria), van Camille Saint-Saëns: Ave verum (een leven wordt gegeven voor de mens) en van Jacobus Handl: Ecce quomodo moritur iustus (een gebed om te kunnen rusten in vrede).

De Nieuwe Westfriese Cantorij staat onder leiding van Tineke Broers en wordt begeleid door Johan Gootjes op de piano. Voorganger is ds. Peter van Ankeren.

Vesper in de kerk van Oostwoud, zondag 24 maart 2019, aanvang om 16.30 uur.

Datum:
Tijd: