De activiteitencommissie organiseert in het seizoen 2018/2019 weer drie filmavonden. De eerste film van dit seizoen is ‘Rain Man’ van regisseur Barry Levinson.

Als zijn steenrijke vader is overleden, ontdekt Charlie Babbitt (Tom Cruise) tot zijn schrik dat hij een autistische broer heeft (Dustin Hoffman). Deze heet Raymond en heeft het savantsyndroom. De hele erfenis blijkt naar hem te gaan. En dat terwijl Charlie, een gewetenloze autohandelaar met een vlotte babbel, in grote geldproblemen zit. Hij hoopt zijn deel van de erfenis alsnog los te kunnen futselen van die ‘achterlijke mongool’ en ontvoert hem uit het tehuis.

In de reis die hierop volgt, doen de broertjes onder meer Las Vegas aan, waar Charlie het wiskundige talent van Raymond hoopt uit te buiten. De twee tegenpolen komen al snel nader tot elkaar en vertonen meer gelijkenis dan aanvankelijk gedacht. Ook Charlie is namelijk geen ster in medemenselijk contact. Het enige wat hij kan, is bevelen snauwen. Vooral zijn verloofde Susan (Valeria Golino) is daarvan het slachtoffer. Uiteindelijk wint de authenticiteit van de autist het van de lege moraal van de handelaar.

Vrijdag 14 september, 19.30 uur in Activiteitencentrum Woudrust, Woudrust 13 te Oostwoud. Toegang (inclusief een kopje koffie of thee): 2 euro. Drankje na de film voor eigen rekening. Van harte welkom!

Schrijf een reactie:

*

Your email address will not be published.

© 2019 - PG THOMAS.
Ontwerp & Realisatie: de ReclameSjef.