De activiteitencommissie organiseert in het seizoen 2017/2018 drie filmavonden. De laatste film van dit seizoen is ‘Gataca’, een film uit 1997 van regisseur Andrew Niccol.

‘In de wereld Gattaca wordt wie je bent gedefinieerd door je genen. Baby’s waarvan het DNA aangepast is zijn realiteit geworden en genetische imperfecties zijn zoveel mogelijk verwijderd. Toch zijn er hier en daar nog ouders die ervoor kiezen hun kind op natuurlijke manier ter wereld brengen. De kinderen hebben echter meteen vanaf de geboorte een achterstand in de maatschappij. Op dat moment wordt namelijk bepaald hoe oud een kind wordt en welke ziektes deze in zijn leven zal oplopen. Alhoewel het verboden is om op basis van de genen van een persoon iemand af te wijzen voor een baan gebeurt dit in de praktijk altijd. Hierdoor hebben ‘onaangepaste baby’s’ geen kans om in aanmerking te komen voor de betere banen.

Vincent Freeman, een man die ‘gewoon’ uit liefde is geboren heeft dit aan den lijve ondervonden en kan slechts als schoonmaker aan de slag bij Gattaca. Gattaca is te vergelijken met de NASA, waarbij duizenden mensen werkzaam zijn om ervoor te zorgen dat er bijna elke dag een bemande vlucht de lucht in kan. Vincent droomt er sinds zijn jeugd al van om op een dag ook de ruimte in te gaan en hij is daarvoor bereid alles te doen en in zijn geval betekent dat een zeer ingrijpende levenswijze. De enige manier waarop Vincent namelijk succesvol kan zijn is door zich als iemand anders voor te doen en er daarbij ook voor te zorgen dat hij het DNA van die persoon ten alle tijde bij zich heeft.

Door het spannende verhaal, prachtige sets en sterk acteerwerk weet deze dramatische film de kijker mee te slepen in z’n wereld en een blijvende indruk achter te laten.’
(http://www.defilmkijker.com/2014/04/22/gattaca-1997/)

Vrijdag 20 april, 19.30 uur in Activiteitencentrum Woudrust, Woudrust 13 te Oostwoud. Toegang (inclusief een kopje koffie of thee): 2 euro. Drankje na de film voor eigen rekening.

Van harte welkom!

Schrijf een reactie:

*

Your email address will not be published.

© 2019 - PG THOMAS.
Ontwerp & Realisatie: de ReclameSjef.