De activiteitencommissie van PG THOMAS organiseert in het seizoen 2017/2018 drie filmavonden. De tweede film van dit seizoen is ‘The Kite Runner’ van regisseur Marc Forster, de verfilming van de wereldwijde bestseller van de Afghaanse auteur Khaled Hosseini – in Nederland verschenen als ‘De Vliegeraar’.

De Afghaanse vrienden Amir en Hassan zijn bedreven vliegeraars. Amir woont in een grote villa in Kabul en de vader van Hassan werkt bij de familie van Amir als bedienden. De twee jongens scheppen er groot genoegen in de vliegers van andere kinderen uit de lucht te halen. Als een groep jongens het in hun hoofd haalt de vlieger van Amir uit de lucht te scheppen gaat Hassan achter de daders aan. Hij wordt zwaar mishandeld en Amir komt te laat om zijn vriend bij te staan. De vriendschap tussen de jongens is voorgoed veranderd. Dan vallen de Russen Kabul binnen en moeten Amir en zijn vader het land uit vluchten. Ziet de volwassen Amir zijn vriend ooit nog terug en weet hij weer een band met zijn vaderland op te bouwen?

Vrijdag 9 februari, 19.30 uur in Activiteitencentrum Woudrust, Woudrust 13 te Oostwoud. Toegang (inclusief een kopje koffie of thee): 2 euro. Drankje na de film voor eigen rekening.

Contactpersoon: Carin Zwagerman

Schrijf een reactie:

*

Your email address will not be published.