Cycloon Idai zorgt voor humanitaire ramp in Mozambique

Vrijdagavond 15 maart 2019 komt cycloon Idai aan land in de havenstad Beira, Mozambique. Twee dagen raast de tropische storm over land en treft naast Mozambique ook buurlanden Malawi en Zimbabwe. Hevige regenval en harde wind laten een grote verwoesting achter. Vooral Beira is zwaar getroffen. 90% van de stad is beschadigd of verwoest. Zo’n 483.000 mensen raken hun huis kwijt door de ramp.

Het water staat op verschillende plekken meters hoog. Hele huizen, telefoonpalen en bomen staan compleet onder water. “Dit is de grootste ramp in de recente geschiedenis van Mozambique”, zegt Jamie LeSeur, die de hulpoperatie van het internationale Rode Kruis leidt in het land.

De getroffen inwoners hebben dringend behoefte aan voedsel, schoon drinkwater en onderdak. Wij kunnen helpen. De diaconie geeft 550 euro voor hulp aan de inwoners van Mozambique. Wilt u ook helpen? Maakt u een bedrag over naar de rekening van de diaconie, NL88 RABO 0333 0073 28, onder vermelding van ‘Mozambique’? Dan verhoogt de diaconie het bedrag met 25%.

Schrijf een reactie:

*

Your email address will not be published.

© 2019 - PG THOMAS.
Ontwerp & Realisatie: de ReclameSjef.