Begin december komen we bijeen om ons te buigen over het Kinderkerstfeest.

Wat dit jaar nu weer als thema? En zoals ieder jaar werkt de korte aanlooptijd altijd als de beste, want ook deze keer komen we er weer uit.

Het thema is bedacht en er wordt afgesproken nog één keer bij elkaar te komen om alles door te spreken en de liturgie door te nemen. 23 december zijn we in de kerk om te oefenen en de stal weer op te zetten.

Dan is het kerstavond. Om zes uur zijn we in de kerk van Hauwert om de laatste handelingen te verrichten en we zijn niets te vroeg, want om half 7 komen de eerste mensen al binnen, die buiten al muzikaal verwelkomd waren door Sandra Al gauw zit de kerk helemaal vol en moeten we zelfs stoelen erbij zetten.

Marijke heet iedereen welkom, waarna Chris voorgaat in gebed. Cobie leest een kerstverhaal en daarna komt Age de troubadour binnen met een kist vol verhalen. Als hij deze opent komt daar het kerstverhaal uit en alle attributen die hij bij het verhaal nodig heeft. Hij mist alleen de personen die meespelen in het verhaal, maar gelukkig zit daar de kerk vol mee en het belangrijkste – iedereen wil meedoen.

Het was weer een gezellige kerstavond en zeer geslaagd.

Tot volgend jaar!

Bauke, Marijke, Age, Cobie en Sandra

Plaats een reactie:

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.