Wij zagen hoe het spoor van God
Het lied van vandaag is een voorzet voor de velddienst en om in de sfeer van veld te blijven, wil ik niet het gras voor de voeten van de predikant wegmaaien.

Inhoud
God wandelde door de wereld en laat voetafdrukken na maar zijn niet te zien. (Ps 77,20), De psalmist worstelt met Gods verborgenheid en voelt zich verlaten. Hij denkt terug aan de verhalen van vroeger, aan de daden van God gedaan aan het volk. Van de brandende braambos, de doortocht door de Rode zee en nu de leegte ? Ik denk dat de woorden de psalmist ook de situatie van ons verwoord. Waar is die God? Vroeger zong ik in de kerk een lied : Waar blijft U met uw wonderen met uw machtige hand. Wij kunnen wel wat hulp gebruiken in onze gebroken wereld in ons eigen leven.
In ieder couplet komt de inhoud van een Bijbelpassage voor. Zowel uit het oude als uit het nieuwe testament. In het refrein komt de vraag: wanneer komt hij terug op onze weg? In die zin is Gods aan- en afwezigheid een actuele vraag of gegeven voor ons.
Het lied wij zagen hoe het spoor van God is uit het Frans vertaald door Andries Govaart. Andries Govaart, (1954, Breda) studeerde theologie/liturgie in Nijmegen. Hij was pastor in Arnhem-zuid en werkte in het bisdom Utrecht en in het Dominicanenklooster Huissen voor liturgische toerusting, verdieping en meditatie. Hij heeft zijn eigen bureau ‘Anderszins tekst en toerusting voor ritueel en liturgie’. Hij is docent liturgie op Fontys Hogeschool. Hij is actief als schrijver van teksten, gebeden en liederen. Het aantel liederen van zijn hand in het liedboek is groot. De melodie is van van Jo Akepsimas (een zanger en componist Franse origineel Grieks geboren in 1940 in Athene . Hij is de auteur van de muziek van veel christelijke gezangen en kinderliedjes.

Plaats een reactie:

*

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.