Bron van liefde, licht en leven

Het lied van vandaag staat in het liedboek onder de categorie: Leven, Trouw.

Met trouw valt niets te verdienen in tegenstelling tot ontrouw. Je kunt er soaps jaren mee gaande houden er wordt romans over geschreven en filmen over gemaakt. Op de televisie kun je er niet omheen.

Trouw is de stille kracht door God gegeven die mensen samenbindt.

Trouw zijn aan je partner, trouw aan de gemeente, trouw aan jezelf. Gaat het vanzelf? Ik In denk het niet; trouw moet worden gevoed worden geleefd vanuit ons leven met elkaar en ons geloof.

In de psalmen is trouw een veel gebruikt item.

Gods trouw:
God is een God van trouw. Hij laat ons niet in de steek.

Trouw aan God:

Trouw aan God geeft leven en kracht.

Trouw aan elkaar
Zoals wij hier met elkaar brood en wijn delen, tekenen van leven en van samenzijn, doen wij dat vandaag ook. Als gemeenschap delen wij met elkaar onze verhalen, ons lief en ons leed. We vieren dat wij geloven in de liefde van God die alle verstand te boven gaat en dat wij met vallen en opstaan die liefde ook leven. Hier aangeraakt te worden door de woorden.

Over het lied:
Soms heb ik bij het voorstellen van een lied een melodie waarvan ik denk dat de gemeente deze niet kent. Zo ook bij deze … Er was een stemmetje in mij dat de melodie zo bekend was en dat ik het eerder gezongen had. Tot Johan van de week mailde dat de melodie kwam van het veel gezongen lied ‘Wat de toekomst brenge moge’ en toen wist ik het weer. Maar nieuwe tekst op een oude melodie is in de kerkmuziek een veelvoorkomend fenomeen. Ik hoef het niet voor te zingen dus.

Schrijf een reactie:

*

Your email address will not be published.

© 2019 - PG THOMAS.
Ontwerp & Realisatie: de ReclameSjef.