Daar komt een man uit Nazareth

Hebt u dat ook in deze dagen na de kerst.. als je achteruitkijkt kijk je nog in de rug van de drie wijzen en vooruit Jezus is inmiddels volwassen. Hij is begonnen aan zijn openbaar optreden. U kent de verhalen wel: de bruiloft van Kana, de doop van Jezus in de Jordaan door Johannes de doper. Daar wordt nog eens bevestigd dat hij Gods zoon is. Daarna gaat hij veertig dagen naar de woestijn als soort retraite voor zijn werk daarna. Johannes de Doper heeft zijn taak erop zitten en deze overgedragen aan Jezus. Zoals in het evangelie van Johannes staat geschreven woorden door Johannes de Doper gezegd: “Na mij komt iemand die belangrijker is dan ik. Want hij was er al veel eerder dan ik.”

In het lied van vandaag wordt verwezen naar diverse plaatsen in de bijbel.

Het lied is een kinderlied ritmisch en minder gemakkelijk te zingen, het is hier eerder in een dienst gezongen. Eigenlijk zouden we percussie (drum) moeten hebben zoals u in uw liedboek ziet. Aan de pianist/organist om ons in het ritme te houden.

De tekst is van Karel Deurloo:
Hij werd in 1967 beroepen als jeugdpredikant te Eindhoven. In 1971 werd hij studentenpredikant te Amsterdam en in 1975 hoogleraar Oude Testament en Bijbelse Theologie te Amsterdam. heeft tientallen publicaties op zijn naam. Naast wetenschappelijke en populair wetenschappelijke boeken schreef Deurloo Bijbelliedjes (vooral voor kinderen en tieners, zoals ‘Elke zondag is het feest’, voor verstandelijk gehandicapten), “De weg der verwachting” Adventspel voor kinderen, de musical Jozeph en het libretto van de opera Jona. Zijn bijdrage in het liedboek bestaat uit zes liedteksten.

De muziek is van Jetty Podt:
Jetty Podt is als organiste verbonden aan de Stevenskerk te Nijmegen. Zij bespeelt daar het König-orgel en de drie kleinere orgels. Podt geeft orgelconcerten door heel Europa. Daarbij maakt zij vaak bijzondere programma’s, zoals een combinatie van literatuur en muziek, muziek bij het mirakelspel Mariken van Nieumeghen, of een ligconcert dat in horizontale houding beluistert dient te worden. Haar bijdrage in het liedboek bestaat uit 5 liederen.

Schrijf een reactie:

*

Your email address will not be published.