Sobere Maaltijd: soep, soberheid en solidariteit

Op elke woensdag in de 40dagentijd, op weg naar Pasen, bent u welkom voor een sobere maaltijd (soep en brood). Op 28 februari in Medemblik, samen met de Protestantse Gemeente in die plaats, alle andere keren in De Ark in Oostwoud. De maaltijd duurt van 18.30 tot 19.15 uur en het is de bedoeling dat u uw eigen soepkom, bestek en beker meeneemt. Op 14 februari wordt de maaltijd afgesloten met een korte viering.

Wat we ‘besparen’ op de maaltijd thuis, geven we als vrijwillige gift. De giften gaan dit jaar naar de stichting Nes Education Society. Deze stichting heeft als doel het bieden van betere opleidingsmogelijkheden in ontwikkelingslanden, te beginnen in Kenia. Meer informatie? Kijk op www.neseducationsociety.org, lees in Rondom Pasen en/of kom op 21 februari naar de sobere maaltijd om meer te horen over de stichting.

Programma na de sobere maaltijden

14 februari Aswoensdagviering
21 februari ‘Nes Education Society’, Pieter Nes (vastenactie 2018)
7 maart ‘Dupla’, Rita Bak-Dekker
14 maart ‘Zikomo’, Geeske Ruitenberg
21 maart ‘Waterpompen in Cambodja’, Dick en Ina Metselaar-Bak (vastenactie 2017)
28 maart ‘Het laatste Avondmaal’,’Chris Mataheru

Ik wil u vragen om als u wilt deelnemen aan deze maaltijd, dit zo snel mogelijk in te vullen op het formulier dat op zondag in de kerk ligt. Wilt u er graag heen maar heeft u geen vervoer? Of heeft u een hekel aan rijden in het donker? Dit kan worden geregeld. Dat geldt voor alle woensdagen. U kunt daarvoor contact met me opnemen. Natuurlijk is er ook de vraag ‘Wie wil helpen soep koken?’ Ook dat kunt u aangeven op het formulier. Laten we er samen weer een mooie periode van maken!

Mineke Brouwer, tel. 0229-201108

Schrijf een reactie:

*

Your email address will not be published.