januari
Oostwoud
Oosteinde 44

Oostwoud, Nederland
  • Dit evenement is voorbij.

Op zondag 26 januari zullen Cees-Willem van Vliet (orgel en piano) en Theo-Hans Kuijvenhoven (hobo) een concert verzorgen in de kerk van Oostwoud. Het concert begint om 16.00 uur en duurt tot circa 17.30 uur, onderbroken door een pauze.

“Het concert geeft onder de naam ‘Grazioso’ een muzikale verkenning van vriendelijkheid en ’gratie’ met muziek van Frank Bridge, Louis Caix d’Hervelois, Walter Ross, François Devienne en natuurlijk Bach voor orgel, piano en drie verschillende hobo’s.”

Cees-Willem
Cees-Willem van Vliet (1980) studeerde orgel en kerkmuziek bij Jan Raas en Reitze Smits aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en behaalde met grootste onderscheiding zijn masterexamens orgel aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, waar hij studeerde bij Joris Verdin. Hij behaalde aan hetzelfde instituut ook zijn meester-graad koordirectie bij Luc Anthonis. Verder studeerde hij daar klavecimbel bij Ewald Demeyere.

Hij werkte jarenlang als kerkmusicus met mensen met een verstandelijke beperking en deed onderzoek naar kerkmuziek, liturgie en sociale integratie. Zijn veelzijdige praktijk met koren en instrumentalisten, vieringen en concerten was zondermeer uniek te noemen.

Sinds 2012 is Cees-Willem cantor-organist van de Bergkerk in Amersfoort. Naast de wekelijkse vieringen waarin hij de Bergkerkcantorij dirigeert of de orgels van de Bergkerk bespeelt, zette hij daar de serie ‘Muziek op de Berg’ in de steigers, waarin zowel oude muziek in historische setting ten gehore wordt gebracht als ook nadrukkelijk aandacht is voor nieuwe muziek en liturgisch en kerkmuzikaal experiment. Per 1 mei 2014 is hij tevens organist van de Lutherse Kerk in Amersfoort, waar hij mee vormgeeft aan de zoektocht naar nieuwe vormen van kerk zijn en het vieren van liturgie.

Theo-Hans
Theo-Hans Kuijvenhoven (1973) speelt al vanaf zijn tiende jaar hobo. Hij volgde lessen aan de muziekschool van Alphen aan den Rijn bij Ab Keizer. Daarna ontving hij privéles van Helga Boekestijn. Na de middelbare school stond hij voor de keuze farmacie te gaan studeren of aan het conservatorium zijn hobostudie te vervolgen. Hij koos voor de studie farmacie in Utrecht. Hij werkt momenteel als apotheker in Ridderkerk. Muziek is echter altijd zijn grote hobby gebleven en de hobo is zijn favoriete instrument. Tijdens zijn studietijd heeft hij als eerste hoboïst gespeeld in het NESKO, het Nederlands Studenten Kamerorkest. Tegenwoordig treedt hij in de weekeinden geregeld op als gast bij onder andere orgelconcerten en cantateuitvoeringen. Daarnaast musiceert hij re gelmatig tijdens kerkdiensten.

Datum:
26 januari 2020